InBody -mittaus

InBody -mittaus

Käytössämme on erittäin laadukas ja tarkka kehonkoostumusmittauslaite InBody 570. Mittaus on nopea ja turvallinen. Menetelmä perustuu erittäin pienen sähkövirran johtamiseen kehon läpi useita eri reittejä pitkin. Kudokset ja nesteet vaikuttavat sähkövirran kulkuun. Tähän perustuen analysoidaan kehon koostumus sen eri osissa. Tuloksista selviää mm. rasvan määrä prosentteina ja kiloina, lihaksien määrä kiloina kokonaismassana, sekä kehon eri osiin eroteltuna, sisäelinrasva (viskelaarinen rasva), nesteen määrä ja paljon muuta.

Lisätietoja käytössämme olevasta laitemallista löytyy maahantuojan sivuilta https://www.inbody.fi/

Mittauksen hinta 20,00 €.

Mittaukseen valmistautuminen


Vaatetus

Tule mittaukseen kevyellä vaatetuksella ja valmistaudu siihen, että mittaus tehdään paljain jaloin. InBody-mittareissa voidaan vähentää vaatteiden paino, mutta vältä silti raskasta vaatetusta. Riisu myös kellot ja suuret korut. Jos käyt seurantamittauksissa eri laitteilla, varmista ennen mittausta mitä painon korjausta mittaaja käyttää vaatteiden painon vähentämiseksi.

Syöminen & juominen

Vältä aterioita ja runsasta juomista vähintään 2 tuntia ennen mittausta. Ateriat aiheuttavat hetkellistä painon vaihtelua. Siten optimaalisin olosuhde käydä mittauksessa on ennen suuria aterioita tai aamulla.

Vessassa käyminen

Käy vessassa aina ennen mittausta, virtsarakon tulisi olla tyhjä. Suositus liittyy painon vaihteluun vuorokauden aikana.

Fyysinen rasitus

Vältä voimakasta fyysistä rasitusta (hengästyttävää liikuntaa) ennen mittausta. Fyysinen rasitus vaikuttaa lihasten verenkiertoon ja nestemääriin, joka näkyy myös mittaustuloksissa.

Kylmät / kuumat olosuhteet

Vältä oleilua kylmässä tai kuumassa tilassa juuri ennen mittausta, koska nämä vaikuttavat nesteiden kiertoon kehossa. Älä siis mene mittaukseen heti saunan jälkeen. Varaa lämmittelyyn hetki, jos tulet kylmästä ulkoilmasta. Istuminen / seisominen: Ole seisaallasi vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali. Pitkä istuminen tai makuulla olo vaikuttaa nesteiden sijaintiin myös hetken aikaa seisaalleen nousun jälkeen.

Alkoholi

Vältä runsasta alkoholin käyttöä vähintään 12h ennen mittausta. Runsas alkoholin käyttö vaikuttaa nestetasapainoon, jonka normalisoituminen vie aikaa.

Kuukautiset

Naisten on hyvä huomioida kuukautisten mahdollisesti aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan InBody-mittaus muuhun ajankohtaan.

Puhtaat jalat ja kädet

Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta.

Milloin mittausta ei kannata suorittaa?

1. Sinulla on sydämentahdistin

Kehon läpi johdettava sähkövirta on hyvin heikko, mutta valmistaja kieltää mittauksen henkilöille,
jolla on sydämentahdistin.

2. Olet sairaana

Useat tavallisetkin sairaudet vaikuttavat kehon nesteisiin ja siten sen hetkiseen kehon koostumukseen. Mittaamista kuumeisena tai vatsataudin aikana ei siten suositella.

3. Olet raskaana

Mittaus ei ole vaarallinen, mutta raskaus vaikuttaa luonnollisesti tuloksiin, eikä InBody-laitteessa ole viitearvoja tähän tilanteeseen. Voit käydä mittauksessa jonkin aikaa synnytyksen jälkeen.

4. Sinulla on raajaprotessi

Mittaus vaatii ihokontaktin kaikista elektrodeista (kämmenet ja jalkaterät).

5. Et pysty seisomaan mittauksen aikana

Mittauksessa tulee pystyä seisomaan laitemallista riippuen noin ½ – 2 minuuttia. Mitattavaa voidaan tarvittaessa tukea vaatteiden läpi niin ettei synny ihokontaktia mitattavaan.